Най-голямата в света социална мрежа Facebook идентифицира нови опити за

...
 Най-голямата в света социална мрежа Facebook идентифицира нови опити за
Коментари Харесай

Facebook предупреди за нови опити за политическа манипулация

 Най-голямата в света обществена мрежа Фейсбук разпознава нови опити за политическа операция чрез нейната платформа с приближаването на парламентарните избори в Съединени американски щати, съобщи Bloomberg.
Компания е протекция 17 акаунта и 8 страници във Фейсбук и 7 акаунта в Instagram, свързани с тези опити и които, както наподобява, са били подправени. Компанията не показва кои са създателите на опитите.

Въпреки че твърди, че не знае кой стои зад тези действия, избрани като координирани, Фейсбук показва, че е разкрила някои връзки сред закритите сметки и сметките, свързани с съветската Агенция за проучване на интернет, които отстрани преди и след президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Според обществената мрежа при тези нови опити най-ранната страница е била основана през март 2017 година Най-новата е била основана през май 2018 година Общо те са разгласили 10 000 известия.

Фейсбук добавя, че най-малко една от подправените страници е била следвана от 290 000 акаунта. Били са и изхарчени 11 000 $ за спонсориране на близо 150 рекламни наличия, което е направило тези страници по-видими.

„ Изправени сме пред твърдо решени да работят съперници, добре финансирани, които няма да се откажат в никакъв случай и които трансформират от самото начало тактиката. Това е като конкуренция във въоръжаването, ние също имаме непрекъснато потребност да се подобряваме ", се споделя в изказване на Фейсбук.

„ Един от главните ми цели за 2018 година е да предотвратим злоупотребите с Фейсбук. Ние построяваме услуги, с цел да приближим хората и желая да подсигурявам, че вършим всичко допустимо, с цел да не допуснем никого да злоупотребява с тях. Ето за какво влагаме толкоз съществено в сигурността - в това число допълнително чиновници и по-добри технологии - и работим с правоохранителните органи, както и с други софтуерни компании, с цел да сме по-добре готови за тези закани “, съобщи в своя профил създателят на концерна и основен изпълнителен шеф Марк Зукърбърг.

През октомври обществената мрежа призна, че към 10 милиона души в Съединени американски щати са гледали спонсорирано наличие, финансирано от близо 500 акаунта, задействани от Русия преди президентските избори през 2016 година
По публикацията работи: Бойчо Попов
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР